Jammer dat de meeste mensen alleen maar show of toneelhypnose kennen.  Toneelhypnose wekt de indruk dat de hypnotiseur de “macht” over iemand heeft. Dit is absoluut niet het geval. Alle mensen op het toneel doen alleen die rare dingen die zij ook écht zelf willen doen. Wil je niet in hypnose, dan ga je niet in hypnose. Ben je in hypnose en ben je bereid opdrachten op te volgen, dan doe je dat ook.

Extern gegeven opdrachten worden niet uitgevoerd als die onder normale omstandigheden ook niet volbracht zouden worden. Vaak blijft toneelhypnose bij onschuldige uitvoeringen zoals je eigen naam vergeten of een briefje van 50 Euro niet opgetild kunnen krijgen. Het is voor het publiek in de zaal bij  toneelhypnose grappig. Het is volksvermaak. Verder voegt het niks toe.

Wat is Hypnotherapie?

Hypnotherapie is een directe samenwerking tussen de hypnotherapeut en de client. Hypnotherapie wordt ingezet voor velerlei klachten zoals mensen van (examen)angsten, roken of nagelbijten af te helpen,  om mensen meer zelfvertrouwen te geven of eetgewoonten te veranderen. Ook de medische wereld ontdekt deze vorm van hypnose steeds vaker en maken er veelvuldig gebruik van. In 2018 is er een televisie uitzending geweest waarin de effecten van hypnotherapie wetenschappelijk onderzocht werden. De resultaten waren verrassend.  (zie fimpje NPO2doc).

Hypnose geeft een heerlijk ontspannen gevoel door focus en concentratie waardoor er toegankelijkheid tot je onderbewuste ontstaat. In je onderbewuste zijn alle gebeurtenissen en patronen van je leven opgeslagen. Deze gebeurtenissen en (soms slechte) patronen kunnen je flink in de weg zitten. Onder begeleiding van de hypnotherapeut kun je de vervelende patronen veranderen.

De hypnotherapeut begeleidt jou daarbij maar je zult het wel zelf moeten toelaten. Jij houdt altijd de controle. Het naar je onderbewuste gaan doe je namelijk zelf en kan niemand voor jou doen. Hieruit blijkt dat jij altijd  de baas blijft over het traject.

Als je precies opvolgt wat de hypnotherapeut zegt, gaat alles vanzelf, maar Jij bepaalt wat je toelaat. Jij bent in charge. Het is een vorm van vertrouwen.

Hoe meer je vertrouwen hebt in de hypnotherapeut en de suggesties en aanwijzingen van de hypnotherapeut opvolgt, des te eenvoudiger bereik jij je onderbewustzijn. De hypnotherapeut geeft begeleiding hoe jij je onderbewustzijn kunt bereiken. Volg jij die suggesties op, dan gaat het kinderlijk eenvoudig.

Vertrouw je jezelf niet? En wil je eigenlijk niet onder hypnose dan zal dit ook niet gebeuren. Dan heeft het ook geen zin aan dit traject te beginnen.

Vertrouw jij jezelf wel en is de wil er om aan je probleem te werken, maak dan een afspraak.

Bel 06-36164395 of mail hypnose@pierreverbraak.nl