Kan IK ook in hypnose? Het simpele antwoord is JA.

Luister naar muziek. Sluit je ogen en neem in gedachten een strand met zee en golfslag. Zie het voor je. Ruik en proef de zoute zilte lucht. Hoor de golfslag keer op keer neerslaan als het ritme van muziek. Als jij je dit kunt voorstellen en jezelf laat meevoeren met de muziek en de beelden in je hoofd kunt visualiseren, dan kun jij in hypnose.

Maar een veel belangrijkere vraag is:  WIL JIJ wel in HYPNOSE?

Wil je wel in hypnose of heb je angst voor het onbekende. Ben gerust. Wil je niet in Hypnose dan zal dit absoluut ook niet gebeuren. Jij zult zelf actief mee moeten werken. Vaak zeggen mensen “bang” te zijn. “Bang” de controle te verliezen. “Bang” voor het onbekende. “Bang” de pijn weer te ervaren waar ze juist vanaf willen. “Bang” beheerst te worden door de hypnotherapeut die dan in jouw gedachten alles kan doen en laten wat jij niet wilt. Angst voor je weet soms niet eens wat. Dit is een logische menselijke reactie die iedereen wel in zich heeft, maar komt absoluut niet overeen met de realiteit. In het kort:

  • Jij blijft ten alle tijde de controle over jezelf houden.
  • Als de hypnotherapeut langere tijd stopt met geven van instructies stopt automatisch de hypnose
  • Je doet niks tegen je zin in
  • Vertrouwen in de hypnotherapeut is van wezenlijk belang

Angst is goed, want angst heeft een signaalfunctie om mensen te waarschuwen voor gevaar. Als angst je leven gaat overheersen en daarmee jouw balans weg is heeft “de Angst” jou in zijn macht in plaats van dat jij baas bent over jezelf.  Jij laat de angst overwinnen terwijl jij de baas bent. Durf je angst onder ogen te zien en af te vragen waar die angst vandaan komt. De meeste mensen kunnen gelukkig hun angst opzij zetten en de hypnotherapeut het vertrouwen geven om zich te laten helpen met hypnose.

Lukt je dit niet en heb je geen vertrouwen, praat er dan over met de hypnotherapeut. Het heeft geen zin om nodeloos geld uit te geven aan iets waar je zelf niet achter staat in de hoop dat het misschien werkt. Daarom moet je ook echt zelf willen. Wordt je gestuurd door anderen maar wil je zelf niet. Begin er dan niet aan want dan sta je er zelf niet achter en helpt het dus ook niet. Tijdens een intakegesprek kunnen al je vragen worden beantwoord en wordt je veel duidelijk gemaakt.

Heb jij verbeeldingskracht? Kun jij visualiseren? Bij muziek wegzwijmelen? Dan kan ook jij in hypnose.

Bel 06-36164395 of mail: hypnose@pierreverbraak.nl